söndag, maj 25, 2008

60 plattor.

Vår granne började bygga sin altan igår i trä och hade tagit bort den gamla altanen av stenplattor. Han sa att dom skulle ringa Gavlegårdarna och göra sig av med stenplattorna. Jag passade då på att fråga om inte vi kunde ta stenplattorna istället och göra vår altan större. Vi fick ta dem. :)

Så nu har vi cirka 100 stenplattor ligger i högar på vår altan. Dock kommer nog cirka 60 att räcka, annars blir altanen för stor istället. Är lagom slut i armarna nu efter att ha burit över 100 stenplattor. Men som tur är fick jag hjälp av grannen och en kompis till honom att bära över dem.

Så jag antar att jag har att göra nu någon vecka framöver med att sätta ner dem. En stor del av vårt nysatta gräs lär jag ta bort igen, men det är det värt för att få en stor och rymlig altan. Behöver man inte känna samma jäkt att bygga en träaltan utan kan istället satsa på lite andra saker till att börja med. Skall väl försöka få upp ett staket denna sommar i alla fall.

fredag, maj 23, 2008

Otur eller vad?

Jag börjar tro att jag förföljs av otur för tillfället. Först problemen med ryggen som fortfarande visar sig ibland. Men dessutom så stod jag igår och rev sallad med en platta som det sitter en kniv i. Det gick bra ett tag tills jag råkade kapa toppen på mitt långfinger med kniven. Det blödde som sjutton, det blödde till och med igenom åtta lager kompresser som jag tröck dit och tejpade fast. Det roligaste kom dock på kvällen när jag tänkte att jag skulle byta ut mitt förband. Det visade sig att kompressen hade fastnat i sårvätskan på fingret. Jag blötte upp fingret i ca 40 minuter i kokat och saltat vatten men det släppte inte hur jag än gjorde. Idag gjorde jag ett nytt försök att få loss det på samma sätt men även med såpa i vattnet men det gick inte heller.

Sen åkte Anette och köpte andra kompresser som inte skall fastna i sår. När hon kom hem med dessa så gick jag in i badrummet och bestämde mig för att inte gå ut därifrån förrens jag lyckats få loss kompressen. Jag stod under rinnande ljummet vatten och drog loss det bit för bit. Det gjorde ont som sjutton och började även att blöda igen men jag lyckades till slut få bort hela i alla fall.

Då först fick jag se hur ljupt såret egentligen var, igår var det för mycket blod för att kunna se nåt alls. Jag kan säga att det är huden och lite kött, såpass att mitt långfinger numera är platt framtill. :(

Jag ringde även rådgivningen då jag inte fick loss kompressen och dom föreslog att jag skulle träffa distiktssköterskan. Men då jag fick veta att dom skulle göra på samma sätt med att blöta upp och heller inte ge nån bedövning så tänkte jag att jag lika gärna kan göra det själv. Fick i alla fall ta det i min egen takt då.

Sen på eftermiddagen idag har jag fixat till hyllor i vårt förråd på baksidan så det blev mer ordning där. Har även byggt tak på det så inte katter skall hoppa ner i det. Efter det så vattnade jag på allt vårt nysådda gräs.

En bild på mitt onda finger. :(

måndag, maj 19, 2008

Inte sluta snusa...

Det gick som alltid med att sluta snusa, åt pipan. Många gånger när jag skall sluta snusa så är det för att vi har så tajt med pengar att jag inte vill lägga pengar på snus. Men varje gång så löser det sig så vi får in pengar och då tappar jag lite av viljan. :P

Nån gång i framtiden skall jag sluta, men läget är kanske inte riktigt rätt ännu antar jag.

Publicerade några nya funktioner på bloggen idag. Det är tre listor som uppdateras automatiskt från Last.fm och de visar vilka låtar jag spelat senast, mina favoritartister samt favoritlåtar. Dessa listor baseras alltså på vad jag spelar i min musikspelare och inte vad jag själv anger.

Spenderade hela dagen igår med att möblera om i källaren. Jag bytte ut mitt hörn-databord mot ett stort skrivbord som vi hade i tvättstugan förr. Anette och Kevin fick istället ta hörn-databordet. Tycker det blev mycket bättre då jag nu får plats men papper och sådant med.

Bifogar några bilder på ommöbleringen. Dessa bilder är dock ej klickbara då de är tagna med mobilen och de blir så suddiga i fullstorlek.

Min nya datorhörna.

Anettes & Kevins datorhörna.

Kevins TV & Lekhörna.

Vi har även köpt en ny barnvagn till Tindra då vi sålde vår gamla combivagn. Köpte nu en sittvagn då det är smidigare. Detta är vagnen vi köpte, en Emmaljunga Scooter. Den är i samma färg som på bilden med.


tisdag, maj 13, 2008

Sluta snusa.

Då var det dax igen att ge sig på ett försök att sluta snusa. Lär ju ha försökt hundra gånger vid det här laget. Fast de flesta försök var inte så seriösa.

Var i Norge för typ 12-13 år sedan och då höll jag uppe 5-6 dagar utan snus och hade förmodligen gått igenom det jobbigaste. Det första jag gjorde när jag kom till Sverige igen var att köpa en dosa snus. Hade jag hållit i det då så hade jag säkert lyckats sluta helt.

Den största anledningen att jag vill sluta är ekonomiskt känns det som. Känns inte som det är värt att lägga runt 800kr per månad på snus. Sen skulle jag säkerligen må bättre med om jag slutade. Mina magproblem blir troligen bättre utan snus med. Sen skulle det även vara skönt att slippa gå och tänka på om man har snus hemma eller om man måste köpa hela tiden.

Vi får väl se hur det går. Skall försöka blogga om mina framgångar så känner jag lite mer press med. :)

Min rygg är fortfarande inte bra. Jag kan röra mig rätt bra nu men jag får ont när jag suttit länge och skall försöka räta ut ryggen igen. Äter dock ingen mer medicin mot det nu. Men det känns som det blir något bättre för varje dag så det borde gå över helt snart hoppas jag.

fredag, maj 09, 2008

Ohälsosamt att städa.

Städning är ohälsosamt har jag kommit fram till. Igår skulle jag dammsuga på mellanvåningen och nere i källaren. När jag höll på nere i källaren så small det helt plödsligt till i ryggen och jag fick gå ner på knä för det gjorde så ont. Jag lade omkull mig på golvet på rygg ett tag för att hämta andan.

Efter en stund lyckades jag ta mig upp från golvet igen och upp för trapporna till övervåningen. Där däckade jag ner i soffan. Så fort jag vred på mig smärtade det till något fruktansvärt i ryggen.

Efter en stund i soffan kände jag att jag måste in på toaletten och försökte ta mig upp. Så fort jag kom upp en bit så högg det i ryggen så jag tippade tillbaka i soffan igen. Efter en stund kom jag upp på knä på golvet men det gjorde så ont så jag var tvungen att lägga mig ner på golvet.

Jag låg på golvet och försökte ta mig upp på olika sätt i säkert 40 minuter innan jag tog mig upp på fötter. Jag hankade mig in på toaletten men varje steg gjorde så ont så jag höll på att ramla omkull på golvet. Efter jag varit på toa tog jag mig in i sängen och där blev jag liggande ett tag.

Lite senare kunde jag ta mig ut till soffan igen för att titta lite på TV men det gjorde fortfarande lika ont. Ringde till rådgivningen och försökte få något smärtstillande som Anette kunde hämta åt mig, men dom sa att dom inte lämnade ut medicin utan att träffa mig först. Däremot så fanns det två receptfria alternativ. Ett av dem heter Diklofenak och min mor fick bege sig till Valbo eftersom det var enda apoteket öppet när klockan då var 19.30.

Jag hade tidigare tagit annan infektionshämmande medicin men det hjälpte inte. Jag tog en Diklofenak innan jag gick och sov.

När jag vaknade klockan 06 i morse så gjorde det fortfarande ont men jag kunde i alla fall röra mig lite bättre. Jag har fortfarande ont nu på eftermiddagen och jag tror inte det blir något bättre förrens jag får sova inatt igen eftersom jag rör på mig en del på dagen. Skönt i alla fall att kunna sitta upp och titta på tv eller sitta nere vid datorn en stund igen.

Tror inte det är ryggskott dock eftersom det verkar ha gett med sig lite tills idag. Troligen är det en gammal skada jag fått på ryggen när jag var yngre och styrketränade. Skulle testa hur mycket vikt jag kunde lyfta med benen och då small det till i ryggen när jag tog 190kg. Troligen är det en kota som flyttat lite på sig och klämmer på en nerv. Jag har råkat ut för denna typ av ryggvärk förr men aldrig så stark som den varit nu. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv som jag hade igår.

onsdag, maj 07, 2008

Lite allt möjligt.

Ja jag har inte direkt nåt specifikt att skriva om så tänkte skriva om lite allt möjligt som hänt de senaste dagarna.

Kevin är nu mer eller mindre frisk igen, lite hostig bara. Han gick i skolan igen idag och det var rätt skönt. Han har blivit lite smådryg när han varit hemma så länge. Vågar knappt tänka på sommarlovet då han skall vara hemma tio veckor i sträck. Men man får väl skicka iväg ungarna och Anette till Bollnäs en sväng så man får lite lugn och ro. :)

Anette håller på att ta bort ogräset ur det andra landet ute nu så vi kan platta ner det sen och så gräsfrön. Såg idag att det börjar växa lite gräs nu där vi först planterade i tisdags förra veckan. Tror det kan bli rätt fint när vi får upp gräset överallt. Sen blir det altan på sommarkvällarna med en kall öl och lite grillat. :)

Hmm vet inte vad mer jag skall skriva om just nu så avslutar med lite bilder.

En ny bild på Tindra.

En ny bild på Kevin då han fortfarande är lite sjuk.

En bild på baksidan med ett par vinbärsbuskar längst ner och nyplanterat gräs.

Anette jobbar lite. :)

söndag, maj 04, 2008

Linux: Flash & AMD64

Har du problem med att få Flash att fungera i Linux x64? Det hade jag med tills jag idag hittade en fungerande lösning på problemet.

Jag kör Ubuntu Hardy 8.04 x64 och detta är hur jag löste problemet.

Jag började med att installera sudo apt-get install flashplugin-nonfree.

Efter det så använde jag mig av Synaptic Package Manager för att se till att programmen Gnash och swfdec blir helt avinstallerade då dessa kan skapa konflikt i Firefox.

Efter detta så kopierade jag filerna libflashplayer.so och npwrapper.libflashplayer.so från /usr/lib/mozilla/plugins till /usr/lib/firefox-3.0b5/plugins. Målkatalogen kan dock variera beroende på vilken version av Firefox 3 som du kör, men den ligger i alla fall i samma katalog.

Detta gjorde att Flash fungerade. Men efter detta så hittade jag en ännu bättre lösning som gjorde att alla Firefox 2 plugins gjordes tillgängliga för Firefox 3 och därmed fungerar även Flash med den lösningen.

Jag började med att göra en backup av Firefox 3 plugin-katalog
sudo mv /usr/lib/firefox-3.0b5/plugins /usr/lib/firefox-3.0b5/pluginsold

Sedan gjorde jag en länk till Firefox 2 plugin-katalog
sudo ln -s /usr/lib/mozilla/plugins /usr/lib/firefox-3.0b5/
Även i detta fall varierar ju katalogen beroende på din version av Firefox 3.

Båda dessa lösningar fungerar utmärkt men den andra lösningen är nog att föredra eftersom då alla Firefox 2 plugins även finns för Firefox 3.

Lösningarna på problemet fick jag från följande två trådar
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=772490
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=695674

Lämna gärna en kommentar om detta inlägg hjälper DIG att få Flash att fungera eller om du hittat andra lösningar. :)

lördag, maj 03, 2008

Kevin Sjuk.

Ja Kevin var ju lite hängig igår och hade runt 38.5 graders feber. Idag på morgonen hade han 37.5 graders feber. Han har fått alvedon några gånger för att må bättre.

Runt 21.45 satt jag och Anette och tittade på tv på övervåningen och jag hörde något nerifrån. Jag gick ner för att titta och då satt Kevin inne på toa. Han mådde illa dessutom så jag fick springa och hämta en hink. Anette fick dock hålla i den annars hade nog jag med kräkts.

Märkte att han var jättevarm. Han fick alvedon när han lade sig vid 20.30-tiden men ändå hade han 39.4 graders feber nu när vi tog den. Dessutom hostar han ganska mycket och är hes. Får hoppas han mår lite bättre imorgon.

I övrigt har det väl inte hänt så jättemycket idag. Grillade lite kött tidigare på dagen och gjorde egna piroger till kvällsmat. :) Har även borrat och satt upp den fina ljusstaken som vi fick av Susanne.

Avslutar inlägget med en bild på Kevin.

fredag, maj 02, 2008

Utada Hikaru

Har insett att jag lyssnar för lite på musik egentligen. Jag älskar musik men det har oftast inte blivit av att jag slagit på någon musik när jag suttit vid datorn av någon anledning. Men nu senaste dagarna så har jag spelat nästan hela tiden.

Favoritmusik är trance, psytrance, eurodisco och liknande. En ny artist som jag hittat på heter Atomic Cat och hitills har jag inte hittat en enda dålig låt med dem. Skulle nog klassa dem som psytrance. Sen har jag även börjat lyssna på lite j-pop, alltså japansk pop. En artist som jag verkligen gillar är Utada Hikaru.

Gick med i en ny community igår med som heter Last.fm. Det skojjiga med den är att musikspelaren Amarok som jag använder hela tiden laddar upp information till den communityn om vilka låtar jag spelar. Sedan när tillräcklig information finns så kommer communityn att föreslå annan musik som jag kan tänkas tycka om och även matcha vänner efter musiksmak. Tror det säkert finns möjlighet att få denna community att fungera med andra musikspelare, även för Windows.

Idag har Kevin varit lite hängig. Han klev upp vid 09.30 och började med att ta en huvudvärkstablett. Efter frukost har jag och Kevin tittat på filmen Familjen Robinsson. Nu mår han lite bättre och är på väg ut en sväng.

Tindra verkar lite hostig hon med och lite kinkig med maten imellanåt men annars är hon rätt pigg.

En ny bild på mig och Tindra.

torsdag, maj 01, 2008

Mer förändringar.

För cirka en kvart sen så gick Anette iväg till affären. Hon frågade mig om jag ville ha nåt och jag sa av vana "godis". Då svarade hon att det kan jag väl få men hon skulle inte äta nåt. Hon skall sluta äta godis. Då tänkte jag till lite och ändrade mig till jordnötsringar istället.

Efter att hon hade gått så funderade jag lite till och insåg att jag egentligen är mer sugen på morötter och dipp. Så jag ringde henne och sa åt henne att köpa detta. Dippen får bli på lätt-creme-fraiche. Beställde även en Loka eller liknande till.

Jag måste försöka gå ner i vikt en del för jag är övertygad om att det påverkar min hälsa negativt. Jag tänker inte göra några extrema åtgärder för att uppnå detta men man kan ju sluta med sådant som är onödigt och försöka fylla ut måltider med mer sallad och så. Samt äta lite mindre portioner eftersom jag nästan alltid äter till jag mår illa. Fast illamåendet beror nog även på att jag äter alldeles för fort.

När jag träffade Anette så vägde jag 70-72 kg vilket var lite för lite för min längd på 181 cm. Men nu pendlar jag mellan 95-98 kg. Vill ner på runt 80kg i alla fall.

Har inte gjort så mycket hitills idag. Var över och hjälpte min mor tidigare att lyfta i sommardäcken som sedan min bror bytte åt henne. Sen lagade jag lite pannkaka (Inte heller smalmat direkt. Men har man barn så har man.) och efter det gick jag ut och vattnade på det nya gräset jag sått. Sen blev det ett par timmar på soffan för jag kände mig så trött.

Tänkte försöka trycka med nån bild i varje inlägg eftersom det gör bloggen lite roligare. Avslutar detta inlägg med en bild på Anette, Kevin & Tindra. :)

(klicka för större bild)

Sommaren och lite annat.

Ja det känns som sommaren äntligen är här. Även om det är mulet ute idag så har det varit kanonvarmt nu i fyra-fem dagar. Jag har till och med börjat få lite färg på armarna och det brukade jag knappt få på en hel sommar förr. :)

Igår kväll pysslade jag vidare med Linux och den här gången känns det verkligen som att jag kommer att fortsätta använda det. Hittar nya smarta
lösningar hela tiden, det gör man inte direkt i Windows. Är det ett program för något ändamål man behöver så finns det oftast ett tiotal att välja på, det gillar jag.

Mår lite sådär idag. Tog medicin idag igen ifall det beror på att jag varit utan den för länge. Brukade ju ta den var tredje dag förr men nu var jag utan den fem dagar innan jag tog en tablett igår. Är dock lite småförkyld så det kan ha lite med saken att göra med.

Kevin har just åkt med farmor upp till min bror Kent en sväng för att leka med hans son Oscar medans Kent byter till sommardäck åt farmor. Tindra har vi lagt för att sova en stund.

Avslutar detta inlägg med tre bilder på musikspelaren Amarok i Linux som jag helt enkelt älskar. :) (klicka för större bilder)

Informationsvy.


Texten till sången som spelas laddas ner från nätet automatiskt.


Infomation om artisten laddas ner från Wikipedia automatiskt.