fredag, maj 09, 2008

Ohälsosamt att städa.

Städning är ohälsosamt har jag kommit fram till. Igår skulle jag dammsuga på mellanvåningen och nere i källaren. När jag höll på nere i källaren så small det helt plödsligt till i ryggen och jag fick gå ner på knä för det gjorde så ont. Jag lade omkull mig på golvet på rygg ett tag för att hämta andan.

Efter en stund lyckades jag ta mig upp från golvet igen och upp för trapporna till övervåningen. Där däckade jag ner i soffan. Så fort jag vred på mig smärtade det till något fruktansvärt i ryggen.

Efter en stund i soffan kände jag att jag måste in på toaletten och försökte ta mig upp. Så fort jag kom upp en bit så högg det i ryggen så jag tippade tillbaka i soffan igen. Efter en stund kom jag upp på knä på golvet men det gjorde så ont så jag var tvungen att lägga mig ner på golvet.

Jag låg på golvet och försökte ta mig upp på olika sätt i säkert 40 minuter innan jag tog mig upp på fötter. Jag hankade mig in på toaletten men varje steg gjorde så ont så jag höll på att ramla omkull på golvet. Efter jag varit på toa tog jag mig in i sängen och där blev jag liggande ett tag.

Lite senare kunde jag ta mig ut till soffan igen för att titta lite på TV men det gjorde fortfarande lika ont. Ringde till rådgivningen och försökte få något smärtstillande som Anette kunde hämta åt mig, men dom sa att dom inte lämnade ut medicin utan att träffa mig först. Däremot så fanns det två receptfria alternativ. Ett av dem heter Diklofenak och min mor fick bege sig till Valbo eftersom det var enda apoteket öppet när klockan då var 19.30.

Jag hade tidigare tagit annan infektionshämmande medicin men det hjälpte inte. Jag tog en Diklofenak innan jag gick och sov.

När jag vaknade klockan 06 i morse så gjorde det fortfarande ont men jag kunde i alla fall röra mig lite bättre. Jag har fortfarande ont nu på eftermiddagen och jag tror inte det blir något bättre förrens jag får sova inatt igen eftersom jag rör på mig en del på dagen. Skönt i alla fall att kunna sitta upp och titta på tv eller sitta nere vid datorn en stund igen.

Tror inte det är ryggskott dock eftersom det verkar ha gett med sig lite tills idag. Troligen är det en gammal skada jag fått på ryggen när jag var yngre och styrketränade. Skulle testa hur mycket vikt jag kunde lyfta med benen och då small det till i ryggen när jag tog 190kg. Troligen är det en kota som flyttat lite på sig och klämmer på en nerv. Jag har råkat ut för denna typ av ryggvärk förr men aldrig så stark som den varit nu. Jag har aldrig haft så ont i hela mitt liv som jag hade igår.

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch lät inge vidare, tur det känns bättre nu.