fredag, maj 23, 2008

Otur eller vad?

Jag börjar tro att jag förföljs av otur för tillfället. Först problemen med ryggen som fortfarande visar sig ibland. Men dessutom så stod jag igår och rev sallad med en platta som det sitter en kniv i. Det gick bra ett tag tills jag råkade kapa toppen på mitt långfinger med kniven. Det blödde som sjutton, det blödde till och med igenom åtta lager kompresser som jag tröck dit och tejpade fast. Det roligaste kom dock på kvällen när jag tänkte att jag skulle byta ut mitt förband. Det visade sig att kompressen hade fastnat i sårvätskan på fingret. Jag blötte upp fingret i ca 40 minuter i kokat och saltat vatten men det släppte inte hur jag än gjorde. Idag gjorde jag ett nytt försök att få loss det på samma sätt men även med såpa i vattnet men det gick inte heller.

Sen åkte Anette och köpte andra kompresser som inte skall fastna i sår. När hon kom hem med dessa så gick jag in i badrummet och bestämde mig för att inte gå ut därifrån förrens jag lyckats få loss kompressen. Jag stod under rinnande ljummet vatten och drog loss det bit för bit. Det gjorde ont som sjutton och började även att blöda igen men jag lyckades till slut få bort hela i alla fall.

Då först fick jag se hur ljupt såret egentligen var, igår var det för mycket blod för att kunna se nåt alls. Jag kan säga att det är huden och lite kött, såpass att mitt långfinger numera är platt framtill. :(

Jag ringde även rådgivningen då jag inte fick loss kompressen och dom föreslog att jag skulle träffa distiktssköterskan. Men då jag fick veta att dom skulle göra på samma sätt med att blöta upp och heller inte ge nån bedövning så tänkte jag att jag lika gärna kan göra det själv. Fick i alla fall ta det i min egen takt då.

Sen på eftermiddagen idag har jag fixat till hyllor i vårt förråd på baksidan så det blev mer ordning där. Har även byggt tak på det så inte katter skall hoppa ner i det. Efter det så vattnade jag på allt vårt nysådda gräs.

En bild på mitt onda finger. :(

1 kommentar:

Anonym sa...

Huh, såg mindre trevligt ut. :(